Protion Nieuwsbrief

Bekijk deze nieuwsbrief online.

Logo Protion

         Synergy Report | Jaargang 1 | Januari 2014 | Hoofdonderwerp: Systeemeffecten in teams

  

Hallo Bezoeker,

Heb je wat aan deze nieuwsbrief? 
 
Wel, dat zal ervan afhangen of je net zo nieuwsgierig en geïnteresseerd bent in die ongrijpbare redenen waarom het ene team nu wel en het andere team nu juist niet functioneert. Deze nieuwsbrief is er niet op uit om tips en trics te geven, maar een serieus onderzoek te doen naar de ongrijpbare factoren van synergie en wellicht meer vragen op te roepen dan te beantwoorden.

Mijn intentie is om eens per maand (10x per jaar) een interessante invalshoek aan te bieden, die het thema synergie tussen mensen (afdelingen, bedrijven) belicht. Als je bereid bent jezelf vragen te stellen in plaats van panklare oplossingen te adopteren die ergens anders op een ander moment voor andere mensen werkten, dan kan deze nieuwsbrief interessant zijn.

Voor de komende maanden staan de volgende hoofdonderwerpen op de rol;

Januari: Systeemeffecten in teams

Februari: On(der)bewustzijn in teams

Maart: Mythische verhalen en hun betekenis

April: Gebruik maken van het onderbewustzijn (U-theorie)

Daarnaast wijs ik je op interessante artikelen, gedachtegoed van grote namen rondom de onderwerpen en kan je zo af en toe een aanbieding tegemoet zien.

Ik hoop dat je geïnspireerd zult zijn!

Wim van Dam, PROTION

Wim van Dam lage resolutie

  
   ____________________________________________________________________________  
 
team  

Systeemeffecten in teams

Een manager wordt met gejuich binnengehaald; zij zal slagen waar de 4 voorgangers faalden, want ze heeft er alles voor in huis; ervaring, dynamiek, persoonlijkheid, kennis, ambitie. Een half jaar later is het stof neergedaald en is alles bij het oude – ook deze manager is weer gefrustreerd en vermoeid.

Het is duidelijk dat er grotere krachten werken dan een individuele medewerker kan overzien en beïnvloeden. 

7 bewustzijnsgebieden

Om te begrijpen hoeveel factoren inwerken op de samenwerking, bekijken we een model van de organisatie van het menselijk bewustzijn; het zgn. Ei van Assagioli

Lees meer (7 bewustzijnsgebieden)...

 
 
 
 

Kennis Maken? Aanbiedingen tot -40%!

Op zoek naar stabiele en betrouwbare leverancier van training, coaching en organisatieontwikkeling?
Maak kennis met Protion door gebruik te maken van één van de aantrekkelijke acties! 

pdfLees meer voor kortingspercentages tot 40%!

 


33 Time for change - klein

 

 
 
 
 


66 poppetjes in opstelling

 

Donderdag 16 januari:
Ver-wikkelingen Ont-wikkeld; dagdeel workshops

Sommige patronen in je privé- of zakenleven lijken ongrijpbaar, onbevattelijk en spelen op wanneer je er het meest mee verlegen zit? Zit je met verwikkelingen privé in de familie of zakelijk in een team, op de afdeling of in de organisatie als geheel? Wil je een diepgaand inzicht in waar het vandaan komt en welke oplossingsmogelijkheden er zijn?

Lees meer...

 
 
 
 

logo-protionProtion is een trainings-, coachings- en organisatieontwikkelingsbureau.

Een krachtige netwerkorganisatie die zich al sinds 1998 bewijst. Van missie- en visieontwikkeling, via veranderbegeleiding tot aan team- en individuele coaching; als het om mensen gaat brengt u samen met ons uw organisatie op koers om uw doelen en resultaten te bereiken.

Wanneer u kennis met ons maakt, bewijzen wij onze kwaliteit.

Neem vrijblijvend contact opDit is de eerste keer dat de nieuwsbrief verschijnt en ik heb veel contacten, ook die soms al lange tijd niet meer geweest zijn, aangeschreven. Mocht het zo zijn dat je het niet plezierig vindt om nieuwsbrieven,of deze, te ontvangen, laat dat dan weten, dan wordt je mailadres uiteraard uit deze lijst verwijderd. 

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?